Observatie Kennedy in Den Haag

Op dinsdag 22 november 2022. is voor de derde keer een gouden en dus platina ster uitgereikt aan de TSO van de John. F. Kennedyschool uit Den Haag. De school was al een TSO-voorbeeldschool sinds 2018.

Er zijn twee observaties (september en oktober jl.) verricht: één voor het kleutergedeelte waar ouders naast het spelen ook het eten begeleiden, en één van de begeleiding van het spelen van de midden- en bovenbouwkinderen.

Tops bij de kleuters zijn:

De kleuters spelen op een apart speelplein.

★ Er zijn heel veel speelmogelijkheden waar ook gebruik van wordt gemaakt door de kinderen die overblijven. Denk aan zandbak, banden, knikkerpot, klimrek, stoepkrijt en karretjes.

★ De onderbouw voldoet volledig aan de kwaliteitscriteria van een gouden ster met onder andere dat iedere overblijfkracht in bezit is van een VOG, scholing heeft gevolgd en empathisch in de begeleiding met de kinderen is.

★ De werkwijze van deze TSO-groep is een voorbeeld voor de integratie van andere culturen in de tussenschoolse opvang. Vooral Annemarie, de hoofdcoördinatrice, heeft hier veel werk en tijd aan besteed.

Tops bij het spelen van kinderen van de midden- en bovenbouw zijn:

★ Er is op de Kennedyschool een TSO-team voor de kleuterbouw met een coördinatrice. Ditzelfde geldt voor de middenbouw en bovenbouw. Hierdoor is er onderling goed contact in de teams tijdens het overblijven.

★ Er zijn heel veel speelmogelijkheden voor de kinderen waar ook gebruik van wordt gemaakt zoals hockey, voetballen (twee dagen in de week), verstoppertje spelen in het zogenaamde groene bos, stelten, karretjes en een gamer die werkt op zonnecellen.

★ Daarnaast is er iedere dag tijden het spelen een sportcoach aanwezig die het voetballen of hockeyen begeleidt.

★ Een leuk spelletje was hier en daar om in de Kinderboekenweek via een code het woord te raden.

★ Er staat bij de midden- en bovenbouw een team van overblijfkrachten dat goed met elkaar samenwerkt.

★ Er is een slecht weerplan wanneer de kinderen vanwege weersomstandigheden niet buiten kunnen spelen. Hierbij zorgen de leerkrachten voor de keuze van de activiteiten van de kinderen en de overblijfkrachten voor de begeleiding.

★ De samenwerking met de leerkrachten is goed. Zij halen aan het einde van de lunchpauze de kinderen op van het plein.

★ Jaarlijks is er voor de overblijfkrachten een update met betrekking tot de EHBO.

De John F. Kennedyschool kan trots zijn op het team van overblijfkrachten en deze positieve punten. Gefeliciteerd met de platina ster!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *