Observatie IBS de Horizon in Zaandam tijdens de coronacrises (observatie 25 juni 2020)

Op 8 juni startte basisschool de Horizon weer met de tso in de school.
Alle tso-ouders waren van harte welkom.
De bekende instructies van het RIVM werd met hen doorgenomen.
Thuis blijven als je verkouden bent, regelmatig handen wassen, hoesten en niezen in je elleboog, gebruik van papieren zakdoekjes en geen handen schudden.
De school heeft ruim 170 overblijfkinderen per dag verdeeld over 12 groepen. Dagelijks begeleiden ongeveer 15 overblijfkrachten de kinderen. De kinderen eten in hun eigen klas.

Door de coronamaatregelen werden de speeltijden aangepast voor de verschillende groepen. Er zijn nu drie speeltijden van ruim 20 minuten voor de verschillende groepen. Daardoor is het rustiger op het schoolplein en is er meer speelruimte voor de kinderen.

Een compliment voor de school hoe ze met de adviezen van het RIVM omgaan. Overal in het gebouw bij klassen en toiletten staan de aanwijzingen voor leerkrachten en kinderen hoe om te gaan met hygiƫne tijdens deze coronapandemie. Daarnaast wordt dagelijks, tussen de middag, de toiletten ontsmet per toerbeurt door de leerkrachten.

Groepen 1 en 2 hebben hun eigen speelplein met een ruim spel aanbod. Karretjes om mee te rijden , een schommel een klimapparaat en een klein voetbalveldje.
Groep 3 t/m 8 speelt op een groot plein met een prachtige voetbal kooi. Er is een klimtoestel, en een kooi om te basketballen.

Bij het buitenspelen dient bij zeer warm en zonnig weer, zoals vandaag tijdens de observatie, gelet te worden op de kleuters (verbranding door de zon). Het advies is een paar grote parasols aan te schaffen voor het kleuterplein.

Het eten in diverse groepen verliep naar wens. In sommige groepen werd met de kinderen een filmpje bekeken via het digitale bord.

Nog steeds is er een tekort aan voldoende overblijfkrachten zodat ook vandaag ook een enkele leerkracht moest invallen om kinderen te begeleiden tijdens het eten.

De administratie en betaling van de tso worden digitaal geregeld.

Tenslotte wordt aan de ouders geadviseerd de kinderen voor het eten geen suikerhoudende dranken mee te geven.

Onderstaande overzicht maakt dit nog eens duidelijk hoeveel suiker er verbruikt wordt bij allerlei dranken.

Dit overzicht hangt bij de ingang van de school.
Al met al een goed draaiende tso.

Ed van Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *