Observatie basisschool de Vlechter te Vlijmen.

Een kleine school modern opgezet met een geweldig, mooi, groen speelplein waar heel veel activiteiten voor kinderen mogelijk zijn. Het schoolplein heeft een natuurlijke uitstraling. een speelplek met klimbomen, keien, water, zand en een moestuin. Een fijn overblijfteam o.l.v. de coördinatrice Naomi dat zich volledig inzet voor de kinderen. Het eten verliep gezellig. De overblijfkrachten hadden goed contact met de kinderen. Er wordt echt aandacht besteed aan de kinderen met dagelijks 4 overblijfkrachten voor 43 kinderen die verdeeld waren tijdens het eten over drie lokalen.

Tijdens een kort gesprek met 4 overblijfkinderen van groep: 7 bleek dat ze zeer tevreden waren over de begeleiding van de overblijfkrachten. Het is een gezonde school. Dus geen snoep maar wel fruit en komkommer dat aangeboden werd tijdens de lunch. De overblijf van de Vlechter voldoet aan verschillende kwaliteiten criteria. De organisatie is goed geregeld en er heerste vandaag tijdens de overblijftijd een fijne sfeer. De school doet mee aan het project de vreedzame school en heeft ook een eigen kinderraad.

Tips:

De ontruiming van het gebouw tijdens de overblijftijd oefenen o.l.v. een bhv-er.

Een slechtweerplan opstellen per groep voor het geval dat vanwege slecht weer de overblijfkinderen tussen de middag niet buiten kunnen spelen en binnen in de lokalen moeten blijven.

Vooral is het belangrijk per groep te bekijken welke spelmaterialen beschikbaar zijn.

Vaak wordt geadviseerd minimaal 3 a 4 spelmogelijkheden te organiseren, zodat er door de kinderen een keuze gemaakt kan worden.

Bijvoorbeeld bij de kleutergroep: tekenen, kleuren, gebruik van prenten boeken en stripverhalen.

Al met al een lunchpauze waar het voor de kinderen goed toeven is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *