OBS de Westerpark locatie van Hogendorp

OBS de Westerpark heeft twee locaties namelijk de Van Hogendorplocatie en de Van Halllocatie. Op beide locaties ben ik regelmatig aanwezig om de overblijfkrachten te coachen. In een van de vorige blogs is een observatieverslag te vinden van deze locatie.Dit blog geeft informatie over het overblijven op de Van Hogendorplocatie.

Er is een groep overblijfkrachten die al jaren met elkaar samenwerkt. De goede sfeer is onder andere terug te zien in het inzamelen van geld voor een klein cadeautje als een van de overblijfkrachten jarig is. Er zijn totaal 11 overblijfkrachten die o.l.v. van een coördinatrice dagelijks de kinderen begeleiden tijdens het eten en buiten spelen.

De coördinatrice is elke overblijfdag aanwezig als aanspreekpunt en heeft geen groep. Zij lost zoveel mogelijk de kleine probleempjes op tijdens het overblijven en ondersteunt de overblijfkrachten. Ook is zij aanspreekpunt voor ouders van kinderen die overblijven. De coördinatrice heeft hiervoor een training gevolgd.

Het eten van de kinderen vindt plaats in de eigen klassen. Bij de kleuters zijn er drie groepen. De groepsgrootte ligt rond de 10-15 kinderen, veelal met een overblijfkracht per groep. Het is aan te raden om te kijken of er op sommige kleutergroepen niet een tweede kracht bij moet komen. De begeleidsters zitten tijdens het eten bij een groepje kinderen. Er is een rustmoment voor het eten en daarna maken de overblijfkrachten een vriendelijk praatje met hen.

Het buitenspelen vindt plaats op drie verschillende pleinen. De kleuters hebben een eigen gedeelte met ruim voldoende speelmateriaal, groep 4 t/m 6 spelen op het plein aan de voorkant van de school en de oudste kinderen kunnen voetballen op een apart afgeschermd pleintje. De overblijfkrachten doen soms actief mee, bijvoorbeeld met touwtje springen).

Alle overblijfkrachten hebben een VOG aangeleverd. Voor nieuwe overblijfkrachten is er altijd een inwerkperiode met begeleiding.

Kinderen, ouders, overblijfkrachten, leerkrachten en directie zijn tevreden over het dagelijkse uurtje overblijf op de van Hogendorplocatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *